Home

Open Source

Bij Efterom wordt veel gewerkt met open source programmatuur, Open source betekent dat de broncode (De programmacode) vrij te gebruiken is en eventueel ook aan te passen. Mocht je dat doen, dan wordt er meestal gesteld dat deze nieuwe code ook weer aan de gemeenschap teruggegeven wordt. De software zelf is meestal vrij te gebruiken. De ondersteuning hierbij is soms moeilijker, maar via fora of betaalde diensten via de programmeurs is het goed te doen en is het een zeer goed alternatief voor de reeds bekende pakketten. Een mooi voorbeeld hiervan is Linux, dat als alternatief voor Unix werd gebouwd, maar nu veel gebruikt wordt voor servers, maar ook prima als besturingssysteem van een thuis-pc te gebruiken is. Hieronder volgt een lijst van programma's die door Efterom gebruikt en/of ondersteund worden.  Staat een programma er niet bij, dan betekent dat niet direct dat we het niet gebruiken, kennen of ondersteunen. Vraag er in elk geval naar. Misschien leren wij hier ook weer van
 

  • Osfinancials. Dit is een boekhoudpakket dat zeer uitgebreid is. Van facturatie tot voorraadbeheer is hierin van alles mogelijk. Middels los aan te schaffen plugins kan de functionaliteit verder uitgebreid worden.
  • VtigerCRM. Relatiebeheer is een essentieel deel van een bedrijf. Het beheren van afspraken, documenten en contracten is allemaal te regelen via dit pakket. Een van de grote voordelen is dat het programma werkt via het internet zonder aparte programma's. Een internetverbinding en een browser, zoals Firefox, Internet Explorer of Safari zijn voldoende om hiermee te kunnen werken.
  • OsCommerce. Als je als bedrijf zaken wilt verkopen op het internet, is software voor een webwinkel wel zo handig. Dit pakket maakt het mogelijk om op een relatief eenvoudige wijze een volledige webwinkel te gebruiken
  • Openoffice.org Dit is hét alternatief voor MS Office. Alles werkt ongeveer gelijk als MS office. Er zijn wat verschillen, maar een standaardgebruiker zal daar in de regel niet of nauwelijks last van ondervinden.
  • Asterisk VOIP, ofwel Voice Over IP. Telefonie via het netwerk of zelfs internet. Hiermee is het mogelijk om een eigen telefooncentrale op te zetten, inclusief belgroepen, doorschakelingen en voiceberichten.
  • Ganttproject Projecten plannen en beheren is een koud kunstje met dit pakket.
  • OpenERP Dit is een opensource pakket dat te vergelijken is met SAP en Microsoft Navision. Een compleet pakket waar al uw bedrijfsgegevens in verwerkt en bijgehouden kunnen worden.